Assassin’s Creed

Assassin’s Creed este un joc de tip acțiune-aventură, creat de cei de la Ubisoft, care încă de la lansare a avut un succes fantastic. Jocul spune povestea lui Desmond Miles, un barman, care este răpit de  persoane necunoscute și dus la o locație, care aparține companiei “farmaceutice” Abstergo Industries, unde este supus testelor cu un dispozitiv numit Animus. Acesta este capabil să extragă amintiri din codul genetic, iar Desmond este pus să retrăiască amintirile strămoșului său Altair Ibn La-Ahad, membru al sectei Hashshashin, din Secolul XII.

Pe parcursul jocului îl controlezi în mare parte pe Altair, un asasin care încearcă să reintre în grațiile șefilor săi, recâștigându-le încrederea prin uciderea a nouă personaje istorice din timpul celei de-a treia cruciade. Pentru a atinge obiectivul jucătorul trebuie să adune informații cu privire la țintă uitilizând diverse metode: interogări, spionaj, furtul unor scrisori sau documente și îndeplinirea altor sarcini. De asemenea ar fi bine să te folosești și de ajutorul pe care ți-l oferă anumite personaje, în semn de mulțumire, după ce le eliberezi din ghearele necruțătoare ale gardienilor. Totuși trebuie să ai grijă să îți construiești o oarecare tactică deoarece trebuie să îți îndeplinești sarcinile fără să tulburi prea mult apele prin oraș, dacă nu vrei să ai probleme mai mari. Totodată este indicat să te folosești de turnurile sau clădirile înalte, pe care le întâlnești pe parcursul drumului, pentru a scruta peisajul și a debloca locuri de maxim interes pe hartă. Jocul are ca principal loc de desfășurare Țara Sfântă în perioada celei de-a treia cruciade. Sunt accesibile patru orașe: Masyaf (fortăreața asasinilor), Ierusalim, Acra și Damasc. Masyaf este locul de unde jucătorul primește misiunile de asasinare și de unde pornește spre celelalte trei orașe, care sunt împărțite fiecare în câte 3 secțiuni deblocate în cursul jocului. Între aceste orașe este prezent un teren numit „Regat”. Jocul îți permite o evoluție constantă datorita complexității, deci cu cât acumulezi mai multă experiență cu atât reușești să te descurci mai bine. Dar, pentru că trebuie să existe și un dar, singurul lucru pe care eu l-am considerat enervant a fost prezența cerșetorilor care se “agață” de tine în cele mai nepotrivite momente. Trecând peste asta, trebuie să îi lăudăm și pe cei de la Ubisoft care, cu o măiestrie uimitoare, au reușit să creeze o reproducere cât se poate de fidelă a orașelor, împrejurimilor și au realizat niște personaje foarte realiste, abundând în detalii care mai de care mai interesante și plăcute ochiului.

În final, pot afirma cu tărie că Assassin’s Creed este una dintre capodoperele apărute pe piața jocurilor pe calculator în ultimul deceniu. Cu o grafică uimitoare și o poveste captivantă, acesta te face să petreci ore în șir cu ochii pe computer pentru că pur și simplu ești absorbit de tot ceea ce se întâmplă și îți dorești să vezi ce urmează.

Be First to Comment

Lasă un răspuns