La bine și la rău

Majoritatea dintre noi suntem niște actori mascați care își interpretează rolul pe scena numită VIAȚĂ. Poate alegem această cale de frica celor din jur,a părerilor și vorbelor grele pe care aceștia le-ar putea spune dacă am fii noi cu adevărat. Încercăm să părem, uneori, ceea ce nu suntem, tocmai pentru a ne menaja și a nu ne expune, de teamă să nu fim răniți. Dar sunt momente când măștile noastre se crapă și apoi se sparg, iar noi trebuie să înfruntam lumea critică fără a ne mai ascunde. Însă chiar dacă pare că nu mai suntem protejați, de fapt și fără masca noastră, avem totuși în spate niște persoane care stau în umbră și care sunt dispuse să ne susțină în tot ceea ce facem. Aceștia sunt PRIETENII ADEVĂRAȚI. Ei ne cunosc mai bine ca oricine, ne știu secretele, gândurile, temerile și nu ne judecă după aparențe sau după bârfele celorlalți. Sunt mereu acolo să ne susțină în tot ceea ce ne propunem și ne dau sfaturi, chiar și critici constructive pentru a ne ajuta să evoluăm.

Pe parcursul existenței cunoaștem mulți oameni și unii dintre noi ne atașăm foarte repede de cei care intră în viața noastră. Totuși puțini dintre aceștia sunt cei dispuși într-adevăr să ne fie prieteni, ceilalți doar încearcă să se folosească de noi sau urmăresc un scop anume. Din păcate din cauza lor, noi sfârșim prin a fi răniți, uneori devenim chiar temători și reticenți cu privire la relațiile cu ceilalți. Un om pe care l-ai considerat prieten și te-a rănit îți lasă un gol imens în suflet, pe care îți va fi greu să-l umpli. În general, îți dai seama cine îți este cu adevărat prieten în momentele de cumpănă din viața ta pentru că atunci vei vedea că sunt doar câțiva cei care te vor ridica de jos, te vor scutura de praf și te vor susține până când îți vei reveni. Ei râd cu tine, plâng cu tine, cu ei te cerți din orice prostie și te împaci la scurt timp și împreună priviți în trecut cu mult amuzament la toate momentele petrecute. Este adevărat că uneori nu realizăm cât de mult ținem de fapt la aceștia, până când îi pierdem și avem mustrări de conștiință când îi rănim fără să vrem și după realizăm ce greșeală uriașă am făcut. Trebuie să ne dăm seama cine sunt prietenii noștri adevărați și să ținem cu dinții de relațiile cu ei ca să nu-i pierdem. Uneori mai trebuie să facem și sacrificii sau să lăsăm de la noi, dar în final suntem bucuroși când vedem că avem câteva persoane care sunt în stare să facă totul pentru noi. E plăcut să știi că ai “îngeri păzitori”, care rămân cu tine la bine și la greu.

Pentru mine prietenii sunt o parte foarte importantă din viața mea. Îmi place să cred că le sunt loială și că sunt dispusă să fac orice pentru ei. Vă sfătuiesc și pe voi, cititorii noștri, să vă apreciați prietenii și să îi descoperiți pe cei adevărați deoarece cu ei veți petrece cele mai frumoase momente din viața voastră.

“Prietenii adevărați îi numeri pe degetele de la o mână, ceilalți sunt doar cunoștințe.”

R.C

Be First to Comment

Lasă un răspuns