Noi spunem DA sportului

Sportul este , sau ar trebui să fie, un element important din viaţa unui om. Prin sport îţi dezvolţi musculatura, mintea şi spiritul de echipă . Nu contează dacă te duci la sală şi tragi de fiare sau dacă alergi în parc cu prietenii . Orice activitate care îţi face inima să pulseze din ce in ce mai repede te face să te simţi mai bine , te menţine sanatos şi te motivează. Multe persoane spun că nu îşi duc copii să practice un sport pentru că nu vor să le răpească anii copilăriei , însă dragi părinţi lăsaţi-mă să vă intreb ceva . V-aţi plâns vreodată de faptul că prichindeii dumneavoastră stau mult prea mult în faţa televizorului? că sunt dependenţi de internet ? sau că vă cer telefoane de ultima generaţie? Pun pariu ca aţi făcut asta  cel puţin o data. Aşa că îmi permit să vă dau un sfat . Fugiţi şi înscrieţi-vă copii la un sport, vedeţi ce le place şi motivaţii. Aşa aceştia se vor integra într-un grup şi  vor pune suflet într-o activitate care îi ajută să progreseze, nu într-un joc  de pe internet care nu face decât să le mănânce timpul. Dacă aceştia încep un sport de la o varstă fragedă , rezultatele vor veni mult mai repede, aceştia având ocazia să se perfecţioneze şi să devină cei mai buni din domeniul respectiv.

Doi prieteni, Paxaman Raoul Andrei( rugby-ACS Flamingo) si Nicolae Vasile (fotbal-Rapid Bucuresti) mi-au răspuns la câteva întrebări referitoare la sporturile pe care aceştia le practică.

Pe la ce vârstă te-ai apucat de acest sport?

N. V: M-am apucat de fotbal la vârsta de 6 ani.

P.R.A:  Am început să practic acest sport la vârsta de 9 ani.

Ai fost încurajat de cineva sau ai spus tu ” dragi părinti, vreau să fac asta”?

N.V: Nu, nu am fost încurajat de nimeni să practic acest sport.

P.R.A:  Tatal meu a facut rugby , mergând la meciurile echipei naţionale a început să îmi placă si mie acest sport, iar de aici a început nebunia.

 La ce echipa joci ?

N.V:  Joc pentru Rapid Bucuresti!

P.R.A: ACS Flamingo , un club privat (in parteneriat cu Steaua) .

Cum te întelegi cu colegii tăi?

N.V: Mă înteleg foarte bine cu colegii mei , pot spune că ei sunt a doua  mea familie.

P.R.A: Foarte bine! Suntem colegi, prieteni, fraţi. Ne întelegem  şi ne ajutăm ca o familie.

Ai sacrificat multe lucruri pentru acest sport?

N.V: Da, sacrificiul este cuvântul de bază pentru a defini fotbalul, dar în orice meserie vor interveni anumite probleme la care vei fi nevoit să renunţi.

P.R.A:  Sportul e pe primul plan , sacrific totul , iar după ani de muncă  am ajuns la lotul naţional . Merită sacrificiul!

 Ai vrea, în viitor să pleci din ţară?

N.V: Eu personal nu aş vrea să plec din ţară , pentru că toţi au o perspectivă gresită spunând ” aştept să plec în altă ţară” .In această ţară, aşa cum este ea, te-ai născut ,ai crescut şi normal ar trebui să te realizezi aici! Plecând în altă ţară majoritatea dau dovadă de laşitate! Visul meu este să îmi închei cariera la mine in ţară la Rapid Bucureşti!

P.R.A: Da, visez ca la seniori să joc într-un campionat din Franţa sau chiar Anglia.

Un mesaj către adolescenţi?

N.V: Niciodată să nu vă daţi bătuţi, indiferent de problemele întâmpinate mergeţi mai departe  pentru că doar aşa veţi ajunge acolo unde vă doriţi!

P.R.A:  Invit pe toată lumea să facă sport pentru că doar aşa veţi avea o viaţă sănătoasă !

Be First to Comment

Lasă un răspuns