Tipul din spatele aparatului

“What i like about photographs is that they capture a moment that’s gone forever, impossible to reproduce.”

― Karl Lagerfeld

Mergem la diferite evenimente, ne distrăm , bem o bere „ca băieţii” , întâlnim persoane noi şi rugăm tipii care se plimbă prin mulţime cu aparatele strâns legate de încheieturi  să ne facă poze . Toţi facem asta , ni se pare perfect normal, este o definiţie complexă a distracţiei , însă recent   de cand cochetez cu fotografia am început să îmi pun niste întrebări . Oare cât munceşte tipul din spatele aparatului? Câte lucruri sacrifica pentru a-i mulţumi pe cei din jur şi care sunt elementele ce  îl fac să continue .

Un prieten bun, Alex Cazacu, a acceptat un interviu , acesta fiind convins că îmi poate dezvălui secretul reuşitei .

->Bună Axi  ştiu că lucrezi la un site DayAfter.ro . Cum a început totul?

-Bună, faza cu DayAfter a început la un Street Heroes , unde se ofereau acreditări pentru cele mai bune poze şi am zis să intru şi eu în concurs pentru că ştii cum se zice „ încercarea moarte n-are „. Am fost surprins să aflu că din 100 de oameni  doar 10 au primit acreditări, iar printre acei 10 norocoşi mă aflam şi eu.

-> Acest festival  te-a ajutat să evoluezi?

-Au fost multe lucruri care m-au ajutat enorm .Mi-a plăcut extrem de mult să fiu in spatele scenei şi atmosfera din cadrul festivalului  . A fost un Street Heroes care s-a extins pe 3 zile si deja din a doua zi auzeam oamenii cum mă strigau „ Hei hei , Alex ne faci si nouă o poza?” Am ramas profund impresionat , ajunsesem peste noapte în centrul atenţiei  aşa că am început imediat să editez pozele şi când a venit momentul să pun o semnatura am zis hai sa scriu „ DayAfter” sună foarte bine si chiar se portiveşte.

->Tu singur ai pornit proiectul ?

– Da, am pornit singur pe acest drum, apoi s-au alăturat echipei nişte prieteni care mă ajuta la video, la PR si la faza cu emisiunea . In  total suntem 4 :eu,  Iulian Gradinaru, Robert Jianu si Corina Cercel .

-> Beneficii/Sacrificii?

-Sacrificii sunt destul de multe de exemplu este destul de costisitor să întreţii un site  ,dar  beneficiile te fac să mergi mai departe . Dacă nu ar fi fost atâtea beneficii nu ştiu dacă cineva ar mai avea puterea de a continua ceea ce facem noi. În primul rând imi place foarte mult să fac poze . Pot spun ca este un hobby, mai mult sau mai puţin . Este foarte tare să poţi să intrii la evenimente pe gratis şi să vezi că oamenii sunt multumiţi atunci când vad pozele pe care le-ai făcut . Pot spune ca sunt şi puţin superficial pentru că îmi place să fiu in centul atenţiei, să vorbesc cu toata lumea şi să îi mulţumesc pe toţi.

->Crezi că o să faci asta şi  în viitor?

-Faza cu pozele nu ştiu dacă o sa mai dureze mult pentru că am alte responsailitaţi la site şi sunt conştient că trebuie sa fiu un model de urmat aşa că voi aduce alţi fotografi . Eu o să mă detaşez puţin câte puţin de tot ce se întâmplă, vreau să am un sef de echipă pe fiecare domeniu, iar eu să fiu acolo sus şi să analizez tot ce se petrece .

->Sfaturi pentru cei ce vor să facă ce faceţi voi?

-Să nu renunţaţi! La început va fi greu , să nu fiţi supăraţi dacă nu o sa intre foarte multă lume pe site . Nu vă faceţi aşteptări prea mari . Puteţi să vă faceţi o listă de prioritaţi (de ex:  într.un an vreau să ajung la 1000 de vizualizări) şi să trageţi tare pentru a ajunge acolo.

->Merci mult Axi, Merci DayAfter!

-Multumesc NextGeneration şi nu uitaţi să aruncaţi  un ochi la emisiunea noastră  pe www.dayafter.ro .

 

În opinia mea atunci când iti propui ceva şi munceşti pentru a-ţi îndeplini acea dorintă, nimeni şi nimic nu îţi poate sta în cale . Analizează oamenii specializaţi în domeniu, învată de la ei , ajută-i , ridică-te la un alt nivel doar aşa vei deveni pe zi ce trece din ce în ce mai bun, iar într-o zi când vei fi in vârful piramidei şi te vei uita în jos, vei realiza că toate lucrurile acelea mici te-au adus acolo şi vei fi mai mult decât mândru de tine , pentru că ai fost îndeajuns de curajos pentru a rezista tuturor obstacolelor.

Cam atât despre baiatul din spatele aparatului . Nu uitaţi să apasaţi butonul de like pentru DayAfter pentru că merită .^^

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns