Edge of Tomorrow

descărcare

 

Suntem într-o perioadă în care filmele SF domină lumea cinematografiei. După părerea mea, fenomenul nu este unul negativ deoarece producţiile de acest gen prezintă un amestec de acţiune, aventură şi dragoste. Totuşi calitatea peliculei ţine de abilitatea regizorului de a le îmbina pe toate pentru a forma un tot.

Edge of Tomorrow este un film care aduce la suprafaţă o poveste chiar interesantă. Acţiunea se desfăşoară într-un viitor în care Pământul este atacat constant de o forţă extraterestră extrem de puternică. Ca urmare a situației critice, armata decide să utilizeze toţi oamenii disponibili în război. Ofiţerul William Cage (Tom Cruise) nu s-a aflat niciodată pe un câmp de luptă, fiind de-a dreptul terifiat de această idee. Totuşi este forţat să intre în război, dar datorită opoziţiei pe care o manifestă la început este declarat trădător. În prima sa bătălie omoară din întâmplare un alpha (un extraterestru mai special care îi oferă abilitatea de a se întoarce în timp la ziua precedentă, în cazul în care moare) şi o întâlneşte pe Rita Vrataski (Emily Blunt), care îl va ajuta în misiunea sa. Din acest punct filmul devine o cursă contra cronometru pentru găsirea “creierului” forţei extraterestre. Atmosfera te va ţine cu sufletul la gură până la final, iar zeci de întrebări ţi se vor rostogoli în minte. Legătura care se formează între cele două personaje principale va face lupta şi mai aprigă, datorită spiritului de sacrificu de care dau dovadă amândoi.

Efectele speciale folosite sunt într-adevăr impresionante, iar actorii au reuşit să completeze filmul. Eu am fost cucerită de această peliculă, însă finalul pot spune că m-a dezamăgit. Este mult prea interpretabil şi nu cred că se ridică la nivelul filmului. Totuşi Edge of Tomorrow primeşte de la Imdb nota 8.2, ceea ce înseamnă că este o ecranizare destul de reuşită.

One Comment

Lasă un răspuns