Lucy – un film despre capacitățile umane

lucy-307471l

V-aţi gândit vreodată ce s-ar întâmpla dacă noi, oamenii, am putea să ne folosim creierul la întreaga capacitate ? Ei bine, din câte s-a descoperit până acum o persoană utilizează doar 10% din capacitatea cerebrală. Pornind de la această idee filmul Lucy promite multe, mai exact încearcă să ne explice ce s-ar întâmpla într-o astfel de situaţie. Dacă v-am făcut curioşi, atunci o să vă prezint în linii mari povestea.

„Lucy” este un thriller, care combină acţiunea cu elementele SF. Filmul spune povestea unei tinere, Lucy, care intră fără voia ei într-o afacere puţin spus dobioasă. Ea este obligată să joace rolul unui „cărăuş” şi să transporte un drog experimental, CPH4. Datorită unei situaţii nefericite, el este eliberat în corpul lui Lucy şi din acest punct povestea ia o întorsătură neaşteptată. CPH4  are puterea să o transforme pe tânără într-un adevărat „soldat universal”, ea reuşind să-şi utilizeze creierul la o capacitate din ce în ce mai ridicată. Odată cu această nouă abilitate vin şi problemele, astfel Lucy îl cunoaşte pe profesorul Norman, care se ocupă cu studiul evoluţiei creierului uman şi care este singura persoană capabilă să o ajute să evalueze situaţia. Filmul vă va capta atenţia, veţi fi absorbiţi de poveste şi toate informaţiile care vi se vor derula în faţa ochiilor. Cu siguranţă vă veţi găsi în punctul în care o mie de întrebări vi se vor învârti prin cap, cum ar fi  “Ce se va întâmpla când va atinge nivelul de 100% ?” sau “Va reuşi Lucy să supravieţuiască întregului proces ?”. Vă las să descoperiţi singuri răspunsurile.

Pe lângă povestea interesantă, filmul are o distribuţie destul de bună, printre care se numără Morgan Freeman (profesorul Norman) şi Scarlett Johansson (Lucy). Cea din urmă reuşeşte să facă o interpretare de excepţie, reuşind să dea viaţă personajului într-un mod unic şi să aducă veridicitate poveştii. Totdodată pelicula prezintă şi câteva efecte speciale foarte reuşite şi are capacitatea de a ne oferi câteva răspunsuri. Ca urmare, eu am ajuns la concluzia că lumea nu este încă pregătită să susţină nişte oameni cu capacităţi atât de dezvoltate. Cred că toate lucrurile, materia, ceea ce ne înconjoară, chiar şi omul, se află în strânsă legătură şi toate dispun de ceea ce au nevoie pentru a putea face posibilă viaţa pe planetă. Nu ştiu dacă vom ajunge în viitor să putem accesa o mai mare parte a creierului nostru sau dacă vom reuşi să folosim ceea ce descoperim pentru a ne ajuta pe noi, însă ştiu că sunt lucruri mărunte pe care le avem acum şi care ne fac ceea ce suntem. Toate sentimentele, trăirile sau greşelile cu care ne confruntăm sunt parte din noi. Ele ne fac fiinţe umane şi fără ele parcă ar lipsi ceva, parcă ceea ce facem ar fi în zadar.

Vă recomand filmul „Lucy” pentru că este o ecranizare care nu îi uimeşte pe spectatori doar prin efecte speciale sau acţiune, ci şi prin mesaj.

8 Comments

  • roxanac said:

   Chiar astept sa revii cu pareri dupa ce il vezi 😉

   Aug 1, 2014
   Reply
 1. Dupa cum bine stii, abia am asteptat sa apara filmul si in Romania. Ideea este interesant doar ca in clipa de fata e aproape imposibil sa ajungem noi vreodata sa ne folosim creierul 100% … Am fi prea destepti :))))
  P.S – cum ai reusit sa tii minte atatea detalii? :))))) Mersi ca mi-ai amintit numele drogului.

  Aug 3, 2014
  Reply
  • Roxana C. said:

   Cred ca ai dreptate, am fi mult prea destepti si asta ar constitui o problema din pacate. In ceea ce priveste detaliile, pur si simplu m-a prins atat de tare povestea incat mi-a ramas in cap :))

   Aug 3, 2014
   Reply
 2. petrica said:

  EU ,sincer ..ma mir cum de l-au lasat sa-l scoata pe piata …o asemenea informatie e tinuta ascunsa de publicul larg de catre elitele mondiale de mii de ani …cine stie de cand .Ideea e incredibil de interesanta ….ar trebui sa va ganditi bine inainte sa criticati sau sa va intrebati daca intr-adevar exista asemenea fiinte …ma refer la pers care isi folosesc capacitatea creierului la nivel de 20% sau chiar mai mult …exista …credeti-ma pe cuvant de onoare …doar ganditi-va la geniile care sunt deja cunoscute …iar referitor la …,,timp” ca masura …poate fi real …ganditi-va ..unde este Dumnezeu?? …si de ce nu-l putem vedea …e logic ..nu??!! eu nu dau exemple din film …ci doar …sa zic asa ..presupun ….ganditi-va doar ce poate face creierul uman numai daca se elibereaza de gandurile negative …de egouri …doar imaginati-va cata energie captam …si emanam in acelasi timp …bioenergia.. si nu numai …ganditi-va la cat de complexa si perfecta este biomasina numita OM .IAR NOI NU FACEM ALTCEVA DECAT SA NE CONSUMAM ENERGIA DEGEABA .iar ca idee principala …noi si timpul suntem intr-o competitie permanenta toata viata …probabil ca din cauza asta nu-l vedem pe cel care ne-a creat si nici abilitatile …calitatile cu care ne-a inzestrat .

  Oct 23, 2014
  Reply
 3. Dori said:

  Interesanta poveste.Mi-a placut .

  Dec 22, 2014
  Reply

Lasă un răspuns