Marea ne cheamă la ea

DSCN5290_mini

Marea…În viziunea unora un loc perfect pentru a petrece o vară de neuitat, în cea a altora o destinaţie cu prea mult soare, gălăgie şi oameni transpiraţi. Părerile sunt împărţite în ceea ce priveşte această destinaţie turistică, dar cred că de multe ori ar trebui să ne ghidăm după principiul „omul sfinţeşte locul”. Marea majoritate a tinerilor este de-a dreptul fascinată de mare. Aici se petrec cele mai frumoase şi nebune amintiri, care sunt bineînţeles ghidate de inconştienţă adolescentină specifică vârstei.

 

Eu sunt genul acela de persoană căreia i se învârt prin minte o mie de gânduri şi idei. Chiar dacă nu vreau să mă leg de tot felul de clişee, pot spune că marea are un efect liniştitor asupra mea. Sunt atrasă de acest loc ca de un magnet (vorba cântecului : „Mă-ntorc la tine iar şi iar mare albastră”). Nu ştiu sincer să vă dau un motiv clar, dar cred că mă încântă sentimentul pe care mi-l oferă. Nu este neapărat un lucru, sunt mai multe puse împreună (sunetul valurilor care se sparg de stabilopozi, mirosul sărat al marii sau senzaţia de nisip sub tălpi). Marea are un efect benefic asupra unei persoane zăpăcite ca mine. Mă calmează şi reuşeşte să mă facă să uit de tot (probleme, frământări,griji). Totuşi, pentru cei care tânjesc după acţiune în concediu, în staţiunile de la mare puteţi lua parte la diverse petreceri pentru toate vârstele, dar în special pentru tineri. Nu sunt o amatoare a unor astfel de evenimente cu mult alcool şi muzică predominant comercială, însă dacă am parte de compania prietenilor apropiaţi pot face o excepţie ;).

 

Pot spune că o vacanţă la mare este o alegere perfectă pentru a petrece o parte din vară, chiar dacă mergeţi în ţară sau într-o zonă sofisticată de prin străinătate. Nu-mi pot imagina un concediu fără o vizită pe litoral. Avantajul este că te poţi relaxa, bronza şi totodată te încarci cu energie şi în cazul meu cu idei noi. De asemenea, de la Marea Neagră vă veţi întoarce mereu acasă cu vreo două-trei sloganuri de-ale vânzătorilor ambulanţi sau câteva replici neinspirate de agăţat.

 

Sunt curioasă, pentru voi ce reprezintă marea ?

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns