Diavolul se îmbracă de la Prada (filmul)

devil-wears-prada-the-devil-wears-prada-753857_800_600Nu de puţine ori am privit cu toţii cu jind la viaţa celebrităţilor, parcă dorindu-ne să putem fi în pielea lor măcar pentru o zi. Dar dacă viaţa lor nu ar fi chiar aşa de roz precum se crede ? Dacă pentru a ajunge la un astfel de nivel acei oameni au fost nevoiţi să facă sacrificii ? Filmul “Diavolul se îmbracă de la Prada”, pentru că despre el o să vă vorbesc astăzi, încearcă să ne răspundă la câteva dintre întrebările noastre despre viaţa că persoană publică. Iar ca lucrurile să fie mai interesante abordarea subiectului se face într-un mod amuzant, aproape comic.

Filmul spune povestea Andreei Sachs, o proaspătă absolventă care visează să scrie pentru mari publicaţii. Printr-un noroc chior ajunge să dea un interviu pentru celebra revistă de modă Runway Magazine. Fără pic de experienţă în domeniu, cu o părere extrem de proastă despre pretenţiile din lumea modei şi cu o abordare complet diferită de a celor din branşă, Andy îşi face intrarea într-o lume complet nouă (plină de haine, genţi şi pantofi de firmă). Cu toate că lumea nu o ia aproape deloc în serios, ea primeşte postul. Terorizată de şefa ei care pare diavolul în persoană, Miranda Priestly (interpretată cu adevărat magistral de Maryl Streep), şi fiind nevoită să suporte glumele colegilor (chiar şi a colegei sale, Emily), Andy este pe punctul de a renunţa la slujba râvnită de orice fată din New York. Totuşi ceva o opreşte şi decide să înveţe dedesupturile noului său job. Din acest punct, personajul principal află că să alergi pe tocuri cu cafelele într-o mâna şi cu câteva pungi cu haine în cealaltă este o activitate absolut normală din viaţă unei asistente.

Pelicula este ecranizarea romanului cu acelaşi nume scris de Lauren Weisberger, care se spune că este inspirat de experienţele autoarei din cadrul revistei Vogue. Totuşi ceea ce îi dă greutate filmului este interpretarea de-a dreptul fascinantă a lui Maryl Streep, care reuşeşte să intre atât de bine în rol încât pare într-adevăr să portretizeze şefa de coşmar. Nu degeaba a primit un Glob de Aur pentru rolul său. De asemenea, nici Anne Hathaway (Andy) sau Emily Blunt (Emily, asistenta principală a Mirandei) nu sunt mai prejos, cea din urmă primind şi ea o nominalizare la Globul de Aur. Chiar dacă filmul este presărat cu multe momente amuzante, în spatele lor se dezvăluie adevărata faţă a industriei modei, plină de manechine extrem de slabe, dispuse să se înfometeze pentru a atinge greutatea dorită.

“Diavolul se îmbracă de la Prada” este un film interesant, care nu degeaba a primit două nominalizări la Oscar. Ca urmare a lui am realizat că în lumea aceasta a celebrităţilor nu poţi pătrunde decât dacă eşti dispus să faci multe sacrificii (chiar şi să calci pe cadavre, dacă e nevoie). Nu poţi să le ai pe toate (şi cariera şi familia), la un moment dat trebuie să alegi. Filmul ne deschide pentru scurt timp uşa spre o lume mai puţin accesibilă şi ne dezvăluie măcar o parte din secretele pe care ne-am dorit să le cunoaştem.

Be First to Comment

Lasă un răspuns