Escape from the ordinary

În zilele noastre sunt din ce în ce mai puţine modalități de a-ți peterec timpul liber într-un mod interesant, mai challenging așa și fără să implici tehnologia modernă. Anul acesta a fost introdus și în România, respectiv în București, jocul de tip escape room și în scurt timp s-a declașat isteria. Lumea este de-a dreptul fascinată de acest concept inovator, ce le permite jucătorilor ca timp de o oră să se deconecteze de la cotidianul monoton și să devină parte a unei povești de neuitat. Ce presupune un joc de tip escape rooms? Timp de 60 de minute tu și prietenii tăi sunteți închiși într-o cameră plină de indicii, puzzle-uri și ghicitori, pe care trebuie să le dezlegați pentru a vă putea elibera din captivitate. Interesant, nu?

h-armstrong-roberts-silhouette-of-man-wearing-deerstalker-dressed-as-sherlock-holmes

Chiar dacă mă confrunt cu un an cum nu se poate mai plin și stresant (cu bac, admitere și alte examene), am nevoie și de câteva pauze pentru a nu intra în colaps. Astfel, nefiind adepta cluburilor sau a altor locații asemănătoare frecventate de tineri, într-o zi mai ploioasă am hotărât alături de câțiva colegi să mergem la un escape rooms și am ales Breakout. Captivați de temele camerelor și cuprinși de dorința de a evada din cea mai grea cameră a lor în cadrul primei noastre experiențe la un astfel de joc, am ales Sherlock’s Despair. Prima impresie a fost cât se poate de pozitivă deoarece persoana care ne-a întâmpinat și ne-a explicat regulile jocului era jovială și foarte deschisă. După câteva lămuriri și instrucțiuni am pășit în camera cu pricina și în următoarea oră ne-am folosit toate abilitățile și cunoștințele (rotițele din creierele noastre s-au rotit la putere maximă) pentru a dezlega misterul, dar din păcate nu am reușit să fim destul de rapizi. Chiar dacă ni s-a oferit posibilitatea să revenim pentru a mai încerca o dată să îl învingem pe maleficul Moriarty, curiozitatea a fost prea puternică, așa că am cerut să ni se dezvăluie secretul evadării. Totuși, chiar și înfrânți, după cele 60 de minute am ieșit din cameră binedispuși și cu un entuziasm debordant. Se pare că odată ce virusul jocului a pus stăpânire pe noi, vom putea fi cu greu vindecați.

 

08

Cu toate că nu am reușit să evadăm, prima noastră experiență a fost impresionantă și am promis că vom reveni curând pentru a ne încerca norocul și la alte camere. Am urmat sfatul lui Victor Hugo “Perseverance, secret of all triumphs.”, iar după doar o săptamână ne-am reîntors și am reușit să elucidăm misterul lui Rosemary. Experiența de la Breakout a fost de-a dreptul uimioare datorită profesionalismului pentru care se remarcă personalul, dar cel mai important datorită calității, creativității și gradului ridicat de complexitate al camerelor. Dacă vreți să aveți parte de o experiență interesantă, captivantă și antrenantă vă recomand să încercați un joc de tip escape rooms și de ce nu, chiar la cei de la Breakout. Este ceva ce trebuie încercat măcar o dată în viață. Escape from the ordinary, try escape rooms !

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns