Canicula…Blestemul zilelor de vară

canicula-sufoca-europa-nivel-record-al-temperaturilor-in-austria-220135De câteva zile canicula a pus stăpânire pe orașe, pe viețile noastre și chiar pe noi. Arșița ne pârjolește corpul, mintea și permite unei stări de moleșeală să ne acapareze. Suntem un fel de oameni din jeleu, eventual de culoare roșie, care nu pot fi privați de sarcinile de zi cu zi și se plimbă toropiți pe străzile de foc ale orașului. Mai știți personajele acelea din desene animate care scoteau flăcări pe nari și pe urechi atunci când erau cuprinși de fierbințela ardeilor iuți? Cam așa mă simt eu zilele acestea. Căldura îmi cuprinde tot corpul, fiecare por, fiecare particulă din mine arde. Nu mai pot să gândesc, să învâț, parcă nici să mămișc. Setea de cunoaștere care ar trebui să se manifeste în zilele acestea decisive de dinaintea „examenului maturității” pare să se fi transformat într-o sete în sens propriu, o nevoie continuă și arzătoare de apă.

Asfaltul dogorește sub razele necruțătoare ale soarelui. Dacă îl priponim cu privirea chiar pare să emane un fel de abur, parcă aerul nu mai este așa de invizibil ca de obicei, ci se mișcă leneș într-un fel de pâclă incoloră la nivelul solului. Am putea crede că soluția eliberatoare de blestemul zilelor de vară este ploaia, o furtună răcoroasă specifică anotimpului, care apare de nicăieri și se sfârșește în câteva minute. Din păcate, în loc să contribuie la îmblânzirea arșiței, ea eliberează în atmosferă umezela, făcând aerul și mai greu de respirat.

Caldura-te-toropeste--Ia-masuriPână când voi putea să evadez câteva zile pe la mare, mai trebuie să mă duelez puțin cu acest cuptor de beton, cunoscut și sub denumirea de oraș… E căldură mare, mon cher!

Be First to Comment

Lasă un răspuns