Labels are for cans, not for people

anthony-rapp-actor-quote-there-is-only-one-you-for-all-time

Nu am mai scris nimic de o lungă perioadă, dar astăzi am fost inspirată de un clip care m-a făcut să conștientizez niște aspecte și am zis că trebuie neapărat să împartășesc și cu voi experiența. După cum probabil că ați observat și voi, trăim într-o lume din ce în ce mai condusă de aparențe și nu de cunoștințe. Astfel că, de cele mai multe ori, dacă știi să te vinzi în fața angajatorului sau a celor din jur, poți să fii remarcat în detrimentul unei alte persoane poate mai pregătite decât tine.

La o primă întâlnire intrăm în contact, în primul rând, cu imaginea exterioară a cuiva și suntem ipocriți dacă încercăm să negăm acest adevăr. Chiar daca nu este ceva intenționat, judecăm oamenii pripit după prima impresie. Nimic mai greșit. Ar trebui să ne gândim că aparențele sunt înșelătoare, că poate acea persoană reprezintă mai mult decât lasă să se vadă și în condițiile în care am fi capabili să risipim acel văl al ignoraței din fața ochilor noștri poate am reuși să fim puțin mai împliniți.

Până la urmă cu toții suntem egali, avem aceleași drepturi, aceleași libertăți și putem să ne facem remarcați prin ceea ce suntem și nu neapărat prin ceea ce un străin vede în noi. Poate nu posedăm aceleași forțe, posibilități, cunoștințe, nu vorbim aceeași limbă și nu avem aceeași culoare a pielii, dar toate acestea sunt doar aspecte superficiale ale unei persoane. Prejudecățile nu ne fac mai buni, mai muncitori sau mai capabili în a ne evidenția în lume, ci ne permit doar să avem o minte închisă și în același timp o imagine deteriorată a societății în care trăim. Dacă totuși am avea puterea să acordăm celui de lângă noi o șansă pentru a se deschide în fața noastră, este posibil să fim surprinși plăcut și să descoperim lucruri pe care până acum nu am avut puterea să le vedem.

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns