Văpaia destinului

 

Businessman at fork of stone pathway in water

Toate elementele cu care intrăm în contact, de la oameni și până la obiecte, se metamorfozează ca urmare a trecerii prin filtrul minții fiecăruia. Astfel, reușim să modificăm universul în care trăim puțin câte puțin, încercând să-l transformăm într-o ilustrare perfectă a principiilor și viziunilor noastre. De ce? De ce nu reușim să ne mulțumim cu ce avem? Poate simțim nevoia siguranței oferite de ceea ce pare a fi familiar sau poate pentru că avem senzația vagă că este singurul mod prin care ne putem controla destinul. A fi conștient de propria condiție într-o lume a incertitudinilor devine o necesitate.

Încercăm să fim stăpâni pe noi, să luăm cele mai bune decizii în fiecare etapă a vieții noastre. Cu toate acestea, de multe ori pare că nu suntem noi cei care controlează cursul destinului. Uneori suntem niște roboței ghidați de o forță mai puternică. Totuși, pentru a descoperi adevăratul drum pavat special pentru noi trebuie să fim îndeajuns de puternici să depășim obstacolele cu care suntem nevoiți să ne confruntăm.

simply-toss-a-coin8_thumbLa începutul fiecărei etape semnificative a vieții trebuie să luăm o decizie care ne va coordona viitorul. Pentru mine alegerea facultății pe care o voi urma a reprezentat un moment de răscruce. Cu două opțiuni total diferite în față simțeam că în cazul unei alegeri greșite aș fi dat cu piciorul carierei potrivite. Cei din jur ne îndeamnă să ne urmăm chemarea inimii, dar lucrurile sunt mult mai grele decât par. Suntem puși în situația în care trebuie să facem alegerea vieții într-un timp prea scurt. Este ca și cum după ce aprindem un chibrit și suntem de-a dreptul fascinați de vâlvătaia portocaliu-roșiatică trebuie să decidem dacă să-l aruncăm sau să fim prinși în mrejele luminii până ne ardem la degete. În jurul nostru pereții parcă se năruie, iar decizia este singura care ne poate reclădi universul. Și totul trebuie făcut în ceea ce pare a fi o fracțiune de secundă. Așa ajungem să ne întrebăm: în ce măsură suntem de fapt stăpânii propriului destin?

Be First to Comment

Lasă un răspuns