Ploaie, stăpânește-ți lacrimile

hot-coffee-red-coffee-cup-rainy-window-raindrops-buildingsPlouă…și nu aduc o noutate spunând asta. Azi suntem nevoiți să stăm închiși în casă (bine, noi cei care nu trebuie să mergem la muncă; pentru voi cei din urmă îmi pare sincer rău) de o vreme care se pare că nu ține deloc cu interesele noastre. E genul acela de zi în care ți-e lene și să cobori din pat pentru că imediat ce pui piciorul pe parchetul rece îți vine să țopăi pe vârfuri ca Tom atunci când îl speria Jerry. Și cum altfel să-ți petreci timpul pe o asemenea ploaie decât cu o carte în mână alături de o ceașcă de ceva fierbinte (ceai, cafea, ciocolată caldă – asta ține de proferințele fiecăruia) sau cu un film/serial bun, vizionat din mijlocul patului, înfofolit în cearșafuri.

Cuvântul zilei de astăzi este leneveală. Aceasta este stare care ne definește în zilele ploioase și parcă se revarsă din adâncul sufletului, acaparându-ne fiecare gând. Cum altfel să te simți când nu poți să ieși la o terasă cu prietenii, să dai o tură cu bicilcleta (mai nou am reușit să deslușesc și tainele acestei grozăvii) ori pe role sau să te plimbi alături de acel/acea the one, ținându-vă de mână, pe unde vă duce inima ? Ne cam strică planurile vremea aceasta, nu-i așa? Cei care se pregătesc de începerea anului școlar și-ar dori să mai profite de cele câteva zile libere pe care le au, iar cei care mai au la dispoziție mai puțin de o lună până la începerea facultății vor și ei să se mai lase puțin purtați de val. Așa că, dragă ploaie, stăpânește-ți lacrimile tomnatice și lasă vara cu al său soare să ne mai înfrumusețeze zilele. Puțin, măcar încă puțin a-i putea să-i lași liberă calea.

Despre mine pot să vă spun că voi alege să mă las purtată în lumea cărților, mă voi bucura de razele de soare din Franța regelui Filip cel Frumos și voi pleca urechea la intrigile și secretele de la curtea regală (dacă nu ați ghicit cartea, este vorba de Regii Blestemați – Regele de fier). Voi cum vă veți petrece ziua aceasta ploioasă ?

Be First to Comment

Lasă un răspuns