Alergând prin ploaie

ploaiePeste oraș se lasă liniștea odată ce noaptea pune stăpânire pe cer. Doar stropii de ploaie răsună în surdină. Întâmplarea face ca eu să nu urmăresc de la fereastra apartamentului meu călduros această imagine a orașului lipsit de agitația-i caracteristică, ci să mă avânt îndrăzneață printre picături. În ultima vreme am tot avut contact cu ploaia (sincer nu știu de ce), dar de toate întâmplările sunt sigură că îmi voi aduce aminte cu zâmbetul pe buze.

Picăturile brăzdează cerul nopții, când eu cobor curajoasă din autobuz cu geaca ținută strâns în jurul meu. Știu că nu mă topesc de la puțină ploaie, dar din impuls încep să alerg. Pașii mei pleoscăie prin bălți, iar vântul îmi suflă părul în toate direcțiile. Stropii alunecă leneș pe geaca mea și îmi poposesc pe față, lăsându-și o amprentă rece cu fiecare atingere. Cu toate că frigul ar trebui să pună stăpânire pe mine, simt cum frenezia momentului îmi face sângele să circule mai repede. Picăturile par să-mi intre în piele, să se amestece cu natura mea și să creeze un nou EU, capabil să aprecieze fiecare secundă, fiecare sentiment pe care acel impuls de moment mă face să-l resimt. Mă bucur de aceste clipe…sunt doar eu pe o stradă dominată de o liniște aproape mormântală, iar pașii mei sunt singurii capabili să o spargă fără urmă de regret. Profit de oportunitatea de a fi doar eu cu mine ca într-o bulă de aer, izolându-mă de griji, de agitație și de toate aspectele negative pe care trebuie să le suport în fiecare zi. Mai am nevoie și de o pauză și se pare că aceasta își face apariția în cele mai neașteptate momente. Îmi încetinesc alergarea și îmi deschid palmele, lăsând stropii să-mi atingă pielea. Simt că devin una cu liniștea, una cu noaptea…

Momentul meu de euforie a durat doar câteva minute, dar a fost îndeajuns încât să evadez din cotidianul lipsit de strălucire. Am reușit să înfrâng monotonia zilelor și să mă avânt curajoasă în ploaia capabilă să mă curețe de tot ceea ce mă macină încet, dar sigur.

P.S. Sper să nu mă ia răceala după scurta mea aventură prin ploaie.

Be First to Comment

Lasă un răspuns