Ștampilez fărâme de fericire

965e0688f287c47db82bcc91aaa78b4aGrijile par să pună stăpânire pe noi, pe fiecare gând, pe fiecare dorință și pe fiecare moment fericit. Suntem atât de ocupați să ne îndeplinim sarcinile de zi-cu-zi încât de multe ori uităm de propria persoană. Căutăm să ne câștigăm existența, să ajungem la un nivel cât mai înalt din punct de vedere social și aspirăm în taină la fericire. Din păcate, acest sentiment nu se măsoară în bani sau avuții, ci în momentele acelea simple când pentru câteva minute ne simțim din nou copii și nu ne mai preocupă grija zilei de mâine.

Suntem într-o nesfârșită urmărire a fericirii, dar ne lăsăm prea ușor distrași de pe traseu de elementele neimportante ale vieții. Aș vrea să existe ceva sau cineva care să devină un fel de călăuză și să ne ghideze printre distrageri către acest fruct dulce dorit de toți. Așa cum am mai spus, vreau să fiu o flacără ce va arde veșnic în lume, lăsându-mi urma asupra oamenilor pe care îi întâlnesc. Scriind am puterea să transform o bucată ternă și fără pic de farmec de hârtie (de cele mai multe ori virtuală) într-un tablou al cuvintelor. Aș vrea să am aceeași putere și asupra oamenilor, aș vrea să-i pot colora cu creioane fermecate. Dacă mi-aș permite pentru puțin timp să las la o parte realitatea și aș crede în magie, mi-aș dori ca magicianul Colopruby122949_rubymă metamorfozeze într-un obiect capabil să-și pună amprenta asupra oamenilor, înseninându-le ziua. Aș vrea să devin o ștampilă de buzunar a pozitivității (compactă și foarte ușor de utilizat), care să aducă zâmbetul pe buzele celor fără speranță, prin intermediul unor mesaje haioase personalizate. Poate aș fi doar o picătură de ploaie fermecată într-o mare nesecată de lacrimi, dar măcar m-aș bucura dacă și pentru o fracțiune de secundă aș putea vedea fericirea în ochii celor care au crezut că nu o vor mai simți niciodată. M-aș putea hrăni cu acest sentiment minunat…să știu că am puterea să fac să răsară soarele și să alung norii din viețile oamenilor.

Haideți să devenim pentru o zi ștampile ale pozitivității și să tranformăm apăsările, tristețile și neajunsurile în clipe de fericire! Zâmbiți! Credeți-l pe cuvânt pe Victor Hugo: “Râsul e ca soarele, alungă iarna de pe chipul oamenilor!”.

P.S. Acest articol este destinat celei de-a treia etape a competiției SuperBlog 2015.

 

One Comment

Lasă un răspuns