Imprimă-ți personalitatea pe tricou

Spirit-Vinyl-Wall-QuotesÎn marea majoritate a societăților actuale se promovează un fel de uniformizare. Cum se produce acest lucru? Foarte simplu, se introduc tiparele atât în școli, prin intermediul sistemului de evaluare al elevilor, cât și în mediile sociale prin așa-zisele „lucruri la modă” (și aici intră mașinile, hainele, modul de decorare al caselor etc.). Astfel, cu cât ne apropiem mai mult de aceste tipare, cu atât imaginea noastră în societate este îmbunătățită, dar odată cu acceptarea acestui proces ne pierdem personalitatea.

Fiecare om este diferit, are propriile pasiuni, visuri, abilități, convingeri și vicii, dar tocmai aceste caracteristici îl disting de restul lumii. Acest caracter unic al fiecăruia ar trebui exprimat și cum altfel să facem asta dacă nu încercând să personalizăm tot ceea ce ne înconjoară. De la alegerea trupelor pe care le ascultăm, la filmele urmărite și până la hainele ce le purtăm, totul trebuie să conțină o fărâmă din noi și într-un fel să proiectăm în exterior, asupra lucrurilor pe care le atingem sau a locurilor frecventate, imagini ale sufletului nostru. Astfel, nu ne vom mai simți străini în această lume, ci vom deveni o inimă pulsândă, ce ține în viață habitatul nostru.

gMiwmC93b5_tricou_albSe spune că „nu haina îl face pe om”, dar având acum un moment de sinceritate trebuie să recunoaștem că hainele pe care le purtăm reflectă într-un fel sau altul personalitatea noastră și prin intermediul lor putem transmite un mesaj celor din jur. Mergând pe ideea imprimării personalității pe diverse lucruri, tricourile cu mesaje haioase38eZZVS6Fd_tricou_rosu sunt cele mai la îndemână obiecte de îmbrăcăminte. Dacă ești timid și nu știi cum să abordezi o fată în club sau la facultate un mesaj de genul „I’m shy. Please come over and talk to me.” ar fi extrem de folositor și mai mult ca sigur va face cel puțin o tânără să intre în vorbă cu tine. Totodată, băieții nu sunt foarte încântați când vine vorba de purtatul cămășilor și cum asocierea tricourilor cu sacouri este la modă, puteți să încercați un tricou smoking. Veți  părea mai classy și asta fără să faceți prea mult efort sau să vă simțiți împăiați. Mie, personal, tricourile funny îmi atrag atenția pentru că îmi arată că persoana respectivă are simțul umorului și îmi aduc zâmbetul pe buze. Într-un fel împuști doi iepuri deodată, poți atrage privirile asupra ta și poți binedispune pe cineva oricât de trist ar fi. Până la urmă, oricine apreciază o glumă bună.

Toată pălăvrăgeala aceasta despre tricourile cu personalitate mă face să îmi doresc să-mi fac și eu unul, dar unul care să inspire ideea de artist. Ce să scriu eu, ce să scriu? Ăăăăă, gata, știu! O să-mi creez un tricou imprimat cu mesajul: „Scrisul e umbra sunetelor vorbirii pe pagină.” (pssst, să știți că nenea care m-a inspirat a fost Cărtărescu). Acum că m-am hotărât, o să intru repede pe net să-l comand. Voi dacă ați fi în locul meu cum v-ați pune amprenta asupra hainelor voastre?

P.S. Acest articol a fost realizat pentru proba a cincea a competiției SuperBlog 2015.

One Comment

Lasă un răspuns