Mușcă frigul din noi…

12193877_1066303146734183_5402139169435694893_nMușcă frigul din noi cu sete și îngheață până și acele bucăți capabile să simtă durerea. Orașul se remarcă printr-o liniște mormântală, parcă jelește și el pierderea unor tineri care încă mai aveau atâtea lucruri de făcut. Oameni în negru, sobrietate și o tristețe ce ne apasă parcă în creștetul capului, făcându-ne să ne simțim mici, neputincioși în fața soartei. Din păcate, a fost nevoie de o asemenea lovitură în sufletul nostru pentru a realiza că este nevoie de o schimbare. Poate mulți sunt de părere că marșurile, rugile și empatia nu mai pot aduce pe nimeni înapoi. Da, asta este adevărat, cei plecați vor rămâne acolo sus, dar numai așa putem să aratăm că toți acei tineri nu au murit în van, ci au făcut-o pentru a zgudui din temelii mințile noastre, ale tuturor celor care au fost prea delăsători încât să creadă că nu au puterea să producă schimbarea.

Au ars vieți, vise, sentimente și mai ales trupuri… Niciuna din aceste victime ale destinului nu a greșit cu nimic, pur și simplu au suferit pentru că au vrut să se distreze ascultând muzica preferată. Nu trebuie să-i condamne NIMENI! Doar acei oameni îndoctrinați de anumite credințe și politici, pe care eu le consider de-a dreptul înapoiate, au avut tupeul să blameze victimele, să le găsească o vină și mai mult, să considere că și-au adus aportul la propriul sfârșit. Ce persoană normală la cap ar putea să gândească în felul ăsta? Au fost oameni ca tine și ca mine, nu contează ce muzică ascultau sau cât de obscur era locul în care s-a desfășurat evenimentul, ceea ce contează este că au pierit cu zile. Chiar și cei care s-au arătat puternici și au scăpat din flăcări vor rămâne nu numai cu răni trupești, ci și cu răni sufletești mult mai adânci. Imaginile haosului și ale dezastrului le vor rămâne gravate în suflete. Ele nu vor fi uitate, ci poate doar, cu timpul, închise într-o cutie adânc îngropată undeva înăuntrul ființei.

România este în doliu. O întreagă națiune plânge, plânge oameni tineri, eroi, suflete care ar fi putut reprezenta vocile schimbării. Nu trebuie să lăsăm frigul să ne înghețe, ci trebuie să ne trezească din amorțeală și să ne dea acel imbold să luptăm pentru noi și pentru cei ce au pierit.

Be First to Comment

Lasă un răspuns