Scriitor fără cuvinte

Fotolia_3086910_Subscription_M-1024x768Privesc foaia ternă de hârtie…Cuvintele pur și simplu nu par să aibă puterea să-mi descurce labirintul minții. Ce se întâmplă oare cu mine? De ce nu reușesc să găsesc înăuntrul trupului inspirația și să-i dau din nou viață foii? Un scriitor fără cuvinte este un om pierdut, un suflet rătăcit într-o lume plină de înțelesuri ascunse. Existența devine astfel o călătorie fără sens, un drum pavat cu fărâme de suflet, pierdute în infinitul timp al regretelor. Cum pot oare să mă regăsesc? Voi reuși să culeg cuvintele rătăcitoare și să-mi reclădesc universul?

Am stat adesea să mă gândesc cum aș fi arătat dacă nu aș fi făcut cunoștiință cu tainele cuvintelor. Oare unde mi-aș fi găsit refugiul în momentele de cumpănă dacă nu printre rânduri? Astăzi, în această dimensiune doar de noi cunoscută, eu sunt un produs al imaginației, al gândurilor și aspirațiilor mele, sunt ilustrarea amprentei neregulate a vieții asupra fragilității trupului uman. Fiecare rând așternut chiar și pe un colț de hârtie este de fapt un exercițiu de explorare a minții și sufletului. La nivel metaforic pot spune că cititorii primesc un loc privilegiat în galeria operației mele pe cord deschis. Vă întrebați probabil dacă mi-e teamă, dacă mă simt expusă. Ei bine, da, mi-e frică, dar nu de expunere, ci de pericolul de a săpa prea adânc în mine încât voi ruina acele elemente care ar trebui ținute ascunse de ochiul iscoditor al lumii. Stau într-un fel cu sabia lui Damocles deasupra capului, dar îmi continui curajoasă călătoria prin pasajele întortocheate ale eului meu. Ce voi găsi nu pot spune cu exactitate, însă acest exercițiu de autocunoaștere mă va purta către necunoscut și înapoi până când îmi voi spune ultimul cuvânt șovăitor în lume.

Există momente în care izvorul cuvintelor seacă și mă lasă pustiită să rătăcesc prin lume fără să-mi găsesc scopul suprem. Atunci parcă ceva din mine dispare, se pierde-n infinit. Dar când golurile minții mi se umplu cu idei, lumea începe să se învârtă din nou în jurul axei gândurilor mele.

Be First to Comment

Lasă un răspuns