Deadpool – un erou cu autoironie și umor

deadpool-678009lÎn lumea cinematografiei au tot apărut, în ultimii ani, filme cu super-eroi, bineînțeles inspirate din benzile desenate aferente, de la Avengers, la Iron Man și Spiderman. Toate abundă în efecte speciale, salvări spectaculoase și bineînțeles câte o poveste de dragoste între protagonist și o domnișoară neajutorată. Pe o astfel de piață, cum mai poate impresiona și mulțumi gusturile tot mai pretențioase ale publicului un film ce are în centrul atenției tot un super-erou? Deadpool are soluția, un film cu și despre un super-erou care își prezintă povestea în cel mai sarcastic mod posibil și care comunică direct cu telespectatorii (și aici nu glumesc, vorbește prin intermediul camerei cu ei). Comedie, acțiune, efecte speciale și câteva picanterii romantice, dacă asta nu e rețeta succesului, atunci nu știu care e.

Deadpool spune poveste lui Wade Wilson, un fost membru al Forțelor Speciale, actualmente mercenar, care exact când reușește să găsească dragostea vieții lui, o femeie la fel de fucked up ca el (Vanessa), este diagnosticat cu cancer în fază terminală. Din dorința de a nu o răni și de a nu o pune în poziția ingrată de a-și vedea sufletul pereche murind chiar sub ochii ei, protagonistul decide să o părăsească. El acceptă oferta lui Ajax de a încerca un tratament, să-l numim „alternativ”, ce se presupune că îl va vindeca și îi va oferi puteri nebănuite. Dar este Wade oare pregătit să plătească prețul transformării sale? Când dintr-un mercenar destul de arătos, devine un adevărat monstru cu puteri regeneratoare accelerate, viața i se schimbă radical. Nu se mai poate întoarce la Vanessa, pentru că îi este teamă că o va îngrozi, astfel că singura sa șansă este să-l găsească pe Ajax. Dorința de răzbunare și speranța de a reveni la normal îl conduc pe eroul nostru, acum în pielea lui Deadpool, să-i hăituiască pe toți oamenii de legătură cu care a intrat în contact pentru a ajunge la dușmanul său. Ce se va întâmpla cu protagonistul nostru în final și în ce măsură îl va ajuta revederea cu Ajax veți descoperi singuri.

deadpool-114270l-imagineFilmul îl aduce în prim plan pe Ryan Reynolds, alias Deadpool, care reușește să dea viață unui super-erou vorbăreț (că doar de-asta este supranumit „mercenarul cu gură mare”), amuzant, întotdeauna cu glumele la el, chiar și în momentele când este legat de pat sau zboară creierii răufăcătorilor. Este o combinație echilibrată între duritate și jovialitate. Nici Morena Baccarin nu se lasă mai prejos, iar interpretarea ei în rolul Vanessei este credibilă, realistă, iar chimia dintre ea și personajul principal este evidentă. Cât despre Ed Skrein, alias Ajax, putem spune că se pliază pe imaginea răufăcătorului, emanând cu ușurință aroganță, cruzime și poate chiar, într-un fel, instabilitate psihică.

Chiar dacă este un film cu și despre super-eroi, Deadpool reușește să combine armonios scenele de acțiune, ce abundă în lupte, împușcături și sânge, cu momente de-a dreptul ilare, care se remarcă prin glumițe cu privire la producție sau la X-Men și dialoguri cu telespectatorii. O producție interesantă, ce te poate destinde cu ușurință oricât de trist ai fi. Merită cu desăvârșire nota de 8,3 de pe Imdb și aștept cu nerăbdare să văd cum se va prezenta continuarea, programată să apară în 2017. Ca să vă trezesc interesul mai mult și să vă amuz puțin, vă las căteva replici din film:

That’s the shit emoji. You know the turd with the smiling face and the eyes. I thought it was chocolate yogurt for so long…

From the studio that inexplicably sewed his fucking mouth shut the first time comes five-time Academy Award viewer, Ryan Reynolds in an eHarmony date with destiny. Ladies and gentlemen, I give you… me! Deadpool.

I didn’t just get the cure to el cancer, I got the cure to el everything.

Sursă foto: www.cinemagia.ro

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns