„Jumătatea Sălbatică” – Sally Green (recenzie)

2755_7f13b775Primul volum al trilogiei „Half Life” a lui Sally Green a fost de-a dreptul mind-blowing, așa că am așteptat cu nerăbdare să pun mâna și pe volumul al doilea. „Jumătatea Sălbatică” prezintă continuarea poveștii lui Nathan (tânărul vrăjitor jumătate alb, jumătate negru) de după primirea celor trei daruri de la tatăl său și încercarea de a-și salva sufletul pereche din mâinile lui Mercury. Se anunță o lectură plină de acțiune și întorsături de situație, nu-i așa?

După o ceremonie a darurilor mai puțin obișnuită, Nathan se trezește singur într-o lume în care toți urmăresc să se folosească de abilitățile sale. Annalise își doarme somnul de moarte în mâinile lui Mercury, Gabriel este de negăsit, zace probabil într-o baltă de sânge, răpus de gloanțele vânătorilor, iar Marcus se pare că nici măcar în al doisprezecelea ceas nu reușește să ignore profeția și să-și ajute fiul. Cunoscând doar aceste date, după ce se vindecă de rănile cauzate de urmărirea cu vânătorii, protagonistul este pus în situația în care trebuie să se mobilizeze rapid pentru a putea duce la bun sfârșit planul de a-și elibera iubita, fără a fi nevoit să-și ucidă tatăl. Colac peste pupăză trebuie să învețe să-și gestioneze darul proaspăt moștenit de la acesta, capacitatea de a se metamorfoza într-un animal sălbatic.

După reîntâlnirea emoționantă cu Gabriel, povestea îl poartă pe Nathan si pe noii săi aliați, în frunte cu Van și Nesbitt, prin mai multe țări (Anglia, Spania, Slovacia și Elveția) în încercarea de a-i face pe vânători să le piardă urma, dar și cu scopul de o descoperi ascunzătoarea lui Mercury. Dar când obiectivul suprem al tânărului vrăjitor este atins, către ce destinație i se va mai îndrepta viața? O nouă alinață se întrezărește la orizont, una ce are ca scop o uniune a tuturor vrăjitorilor (albi și negri) care sunt împotriva credințelor promovate de Soul, conducătorul Consiliului Vrăjitorilor Albi, pentru a-l înlătura pe acesta de la conducere. Se va alătura Nathan acesteia sau va alege să ducă o viață de fugar alături de Annalise? Ce va face Marcus în condițiile în care unicul său fiu ar porni într-o luptă pentru înlăturarea tiraniei? I se va alătura sau îl va părăsi din nou? Vă las să găsiți singuri răspunsurile acestor întrebări pe parcursul lecturii.

„Jumătatea Sălbatică” este un roman de ficțiune palpitant, cu multă acțiune și presărat cu fiori de iubire. Dacă în primul volum am avut parte de o dragoste adolescentină interzisă între Nathan și Annalise, în cel de-al doilea intervin sentimentele profunde ale lui Gabriel pentru protagonist, pe care le nutrește încă de când s-au întâlnit prima dată și care par să-și găsească ecoul în sufletul acestuia. Cu cât Nathan își cunoaște mai mult latura neagră și ajunge să-și accepte trăsăturile și abilitățile, îi vine tot mai greu să se deschidă sufletește în fața tinerei vrăjitoare albe, în timp ce prietenul său cel mai bun nu-l judecă, are o încredere oarbă în deciziile lui și îl susține necondiționat. Astfel, personajul nostru ajunge să oscileze între cei doi, fapt ce îl face confuz și pe alocuri nesigur. De asemenea, cunoaștem noi personaje, interesante unele dintre ele, dar episodice, și avem parte de călătorii pe meleaguri străine, protagoniștii utilizând un mijloc de transport neobișnuit,  „scurtăturile” – un fel de portaluri magice. Totuși, autoarea ar fi putut să mai lucreze la prezentarea locurilor pe care le tranzitează personajele, dar în rest nu prea am ce să-i reproșez.

Se pare că volumul al doilea din seria Half Life, „Jumătatea Sălbatică”, se menține la nivelul primului, punând chiar puțin mai mult accent pe lupte, ceea ce îi oferă un plus de acțiune și ține cititorul în priză. Așteptăm și volumul al treilea, care să sperăm că ne va răspunde tuturor întrebărilor și ne va aduce un final epic al poveștii lui Nathan.

Sursă foto: http://www.edituratrei.ro/carte/sally-green-jumatatea-salbatica/2755/

Be First to Comment

Lasă un răspuns