De ce toți cei buni pleacă ?

Sincer am stat mult să mă gândesc dacă să spun ceva legat de această temă și m-am hotărât. În ultima perioadă am acumulat atât de multe sentimente și gânduri care m-au tulburat profund și am simțit nevoia să le exteriorizez prin scris. La ora actuală mulți elevi eminenți din România aleg calea străinătății pentru a merge către mai bine. Am întâlnit persoane care nu înțeleg care este motivul acestui precedent.

De ce aproape toți cei buni pleacă ? Pai haideți să o luăm în ordine. Nu vedeți că situația actuală este într-o continuă decădere ? Tinerii din ziua de azi sunt foarte perspicaci și reușesc să conștientizeze ce se întâmplă, așa că este normal să se îndrepte spre o țară în care le-ar putea fi mai bine. De la învățământ până la medicină, situația se înrăutățește chiar dacă se încearcă o abordare specifică străinilor. Nimeni nu vede faptul că programul ar trebui să se plieze și pe dorințele elevilor pentru că ei reprezintă viitorul societății. Cum noi nu vedem toate acestea, străinii profită la maxim de studenții români inteligenți și foarte muncitori. Ei le pun la dispoziție toate mijloacele de care au nevoie. Se pot simți în siguranță. Pot fi siguri că în cazul în care au nevoie de ajutor, chiar și medical, pot avea încredere în cei din jur. Nu vreau să generalizez, dar în România trăiești cu frica în sân că, în cazul în care vei ajunge în spital, nu ai garanția că vei fi tratat corespunzător sau vei fi diagnosticat corect. Câți oameni nevinovați mai trebuie să moară ca să realizeze cineva că există o problemă ? Am trecut recent printr-o astfel de experiență care m-a marcat și pur și simplu nu pot să înțeleg cum poate trăi cineva cu gândul că prin greșeala lui a contribuit la curmarea unei vieți. Este adevărat că nu toată lumea gândește ca mine.

Am folosit acest titlu cu două înțelesuri. Cel de-al doilea este faptul că mulți oameni buni pleacă la ceruri prea devreme. Am stat și m-am frământat, îmi venea să țip și să întreb de ce. De ce mor cei buni și rămân atâția infractori care au parte de o viață lungă, în care fac mai mult rău și trag societatea în jos ? Poate se întâmplă așa tocmai pentru că atunci când sunt nevoiți să trăiască cu remușcările faptelor lor, viața devine un adevărat chin. Nu pot să afirm cu tarie că sunt o persoană foarte credincioasă, pentru că aș minți, dar vreau să cred că există un loc mai bun în care ajung cei care pleacă dintre noi puri și nevinovați. Trebuie să existe ! Este păcat să vezi cum sunt curmate viețiele unor tineri care aveau tot viitorul în față, care puteau să aibă un cuvânt de spus cu privire la societatea noastră. Ei nu lasă în urmă decât lacrimi și durere, dar și amintiri frumoase care vor rămâne veșnic în sufletele celor apropiați. Datorită tuturor acestor lucruri am realizat că trebuie să trăim fără regrete deoarece nu știm niciodată când  vom pleca.

“Do not look back and grive over tha past, for it is gone, and do not be troubled about the future, for it is not yet come. Live in the present, and make it so beautiful, that will be worth remembering.”

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns