Prima sesiune

Odată ce am evadat de pe băncile liceului, am simțit că aveam în față nenumărate posibilități, că puteam să aleg orice drum către o viitoare carieră. Mi se deschisese un fel de cutie a pandorei și aveam șansa să aleg dinăuntru orice îmi doream. Totuși, acea dulceață a libertății a dispărut destul de repede și a trebuit să aleg încotro să mă îndrept dintre două domenii total diferite: pe de-o parte kinetoterapie și pe de altă parte resurse umane. Am fost rațională și am înclinat balanța către cea de-a doua variantă. Așa a început drumul meu către o viitoare carieră (sper eu în HR), intrând totodată în contact cu viața de studentă.

sesiune-stresiuneÎn ochii elevilor, viața la facultate este un fel de lume a tuturor posibilităților, cel puțin așa se crede. Cu toții spun ce frumos e să fii student, să petreci prin cămine, să te duci pe la facultate doar când ai chef și bineînțeles să faci doar chestii foooarte folositoare, ce te vor ajuta în viitoarea carieră. Nu, nu e în totalitate așa. Viața de student nu este așa de roz, nu ne zboară unicorni pe deasupra capetelor, de bine ce ne e, nu trăim într-o lume de basm. De obicei, când începi un lucru și ai speranțe cât casa de mari, ajungi să-ți iei cea mai mare țeapă. Cam așa am făcut eu cu facultatea. Wow, dar ce interesant o să fie, o să cunosc oameni noi, maturi, cu care să pot dezbate subiecte câte-n lună și în stele, o să am parte de profesori super pregătiți, de la care voi învăța nu numai teorie, ci și elemente practice și multe altele. Da, da, vezi să nu… Și peste ce-am dat ? Exact peste ce am lăsat în urmă și prin liceu: diversitate, de oameni (de toate națiile, personalitățile și mentalitățile) și de cursuri.

Dacă BAC-ul vi se pare greu, pregătiți-vă din timp sufletește pentru sesiune. Recunosc, la 130465017071068_417766început nu am vrut să cred tot ce auzisem în stânga și-n dreapta, că este dificil, că înveți până te saturi și că ajungi în situația în care îți planifici cu grijă orele fiecărei zile. Am zis că dramatizează toată lumea. Ce poate să fie așa de greu ? Sunt doar niște teste puțin mai complexe (cel puțin așa gândea mintea mea de proaspăt studentă neștiutoare, care încerca să se motiveze). Acum, când prima sesiune a luat sfârșit, pot să spun din proprie experiență că nimeni nu glumește când vorbește de sesiune. Această perioadă este mai grea decât orice alta de examene cu care v-ați confruntat până acum (cel puțin pentru cei care vor mai mult decât să treacă sesiunea cu note de 5). Înveți până când ai mintea așa de obosită încât ai senzația că nu ai reținut absolut nimic, stai sechestrat în casă din proprie inițiativă (suntem destul de sadici noi, studenții), unii dintre noi se îndoapă cu cafele și energizante ca să reziste în fața nopților nedormite (deci nici cu ficatul nu stăm prea bine) și ajungi, în final, să-ți dorești să mai dai BAC-ul de 10 ori. Imaginea studentului în sesiune este aceea a unui om nedormit, parcă fugit de acasă. Așa că, în cazul în care trece vreun tânăr/ă pe lângă voi cu chip de roboțel, incapabil să schițeze vreun gest, aveți în fața ochilor dovada palpabilă a urmărilor sesiunii.

Sunt genul de persoană care nu regretă nimic, chiar dacă poate uneori am și eu dubiile mele. Cred cu tărie că suntem cine suntem ca urmare a experiențelor pe care le adunăm pe parcursul vieții noatre scurte. Astfel, nu pot spune că regret alegerea facultății. Toate alegerile au și părți bune și părți rele. Da, poate primul semestru de facultate nu mi-a îndeplinit toate așteptările, dar măcar o parte din ele apar pe o listă imaginară cu un tick în dreptul lor. Pot spune că am cunoscut profesori care își merită tot respectul din partea mea pentru felul lor de a fi și munca pe care o depun în formarea de noi generații și am întâlnit oameni de nota 10, care și-au făcut loc încet, dar sigur în sufletul meu. În fața lor, mă înclin. De aspectele rele aș vrea să facem abstracție, dar oricum vreau să le percep, totuși, ca pe niște elemente care contribuie la formarea caracterului nostru.

Keep calm, există viață și după sesiune! 😉

Be First to Comment

Lasă un răspuns